• Αρχική
  • Νέα
  • 7 tips για δημιουργία Video περιεχομένου που αυξάνει το Conversion Rate

7 tips για δημιουργία Video περιεχομένου που αυξάνει το Conversion Rate

7 tips για δημιουργία Video περιεχομένου που αυξάνει το Conversion Rate

Γνωρίζατε ότι το Play Button σε ένα Online Video αποτελεί ένα από τα ποιο αποτελεσματικά Call to Action για την Digital Marketing στρατηγική σας; 

Αυτό το γεγονός επεξηγεί και την ανάγκη των marketeers να δημιουργήσουν Video content πού αυξάνει τον αριθμό των conversions τους. Η διαφήμιση σε Video μορφή αποτελεί μία από τις πιο δυνατές μορφές επικοινωνίας που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με τους χρήστες. Το γεγονός ότι εμπεριέχει εικόνες , κείμενο , λέξεις και ήχο επιτρέπουν να μεταδώσει περισσότερη πληροφορία στον χρήστη από οποιαδήποτε άλλη μορφή Content marketing.

Ωστόσο, με τόσα brands να επενδύουν στην δημιουργία Video content , πώς μπορεί το μήνυμα σας να τραβήξει την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, να ξεχωρίσει και να ενισχύσετε το Conversion Rate σας; Παρακάτω θα επεξηγήσουμε και θα αναλύσουμε tips που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτό τον σκοπό.

1. Καθορίστε τους στόχους σας και δουλέψτε για την επίτευξη τους.
‘Όπως με κάθε στρατηγική , το πρώτο βήμα στον σχεδιασμό της marketing καμπάνιας σας είναι ο καθορισμός στόχων. Ο καθορισμός στόχων σας δίνει κατεύθυνση, και σας βοηθήσει να προσαρμόσετε το περιεχόμενο σας γύρω από θέματα που θα οδηγήσουν το κοινό σας στο να αλληλοεπιδράσει με αυτό.

2. Προσδιορίστε το κοινό σας
Ο προσδιορισμός του κοινού σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα ενός marketeer. Είναι το θεμέλιο όλων των στοιχείων του marketing strategy σας καθώς επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας , μέχρι και τα κανάλια marketing που χρησιμοποιείτε για να τα προωθήσετε.
Για την ορθότερη επίτευξη αυτού του στόχου , προσαρμόστε το target audience σε personas καθώς συχνά το κοινό σας αποτελείται από μία ή περισσότερες κατηγορίες αγοραστών οι οποίες μπορεί να έχουν διαφορετικές συνήθειες αλλά κοινά ενδιαφέροντά, Το Brand σας. Αυτό είναι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτείτε κατά την δημιουργία Video content. Προσαρμόστε το μήνυμα του βίντεο στο πρόσωπο του αγοραστή σας και υπογραμμίστε πώς το προϊόν ή η υπηρεσία τούς εξυπηρετεί.

3. Εξηγείστε-αποσαφηνίστε το μήνυμα σας
Παρότι ,η σημασία του να γνωρίζετε το κοινό-στόχο σας είναι κρίσιμη, η σαφής γνώση και κατανόηση του μηνύματός σας είναι εξίσου σημαντική. Η επιχείρησή σας αποτελείται από πολλά μέρη και διαδικασίες όπου πιθανότατα θα χρειαστεί διαφορετικά βίντεο για διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα , βίντεο οπού σχετίζεται με product demonstration.

4. Δώστε στο Video σας έναν δελεαστικό τίτλο.
Αξιοποιήστε τον τίτλο σας για να απαντήσετε σε μια πιθανή ερώτηση που μπορεί να έχει το κοινό σας και να δείξετε ότι έχετε την λύση στο ζητούμενο τους. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας σχετίζεται με τον τίτλο. Εάν όχι, οι αναγνώστες σας θα αποχωρήσουν αφού είναι αποδεδειγμένο ότι οι χρήστες πρώτα κοιτούν τον τίτλο πριν αποχωρήσουν από το περιεχόμενο σας
Για παράδειγμα, εξετάστε τον τίτλο αυτού του άρθρου “12 Συμβουλές για τη δημιουργία συναρπαστικού περιεχομένου που μετατρέπει.” Περιγράφει με τι ακριβώς θα σας βοηθήσει αυτό το post, πόσες συμβουλές θα βρείτε και απευθύνεται σε ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε.

5. Παρουσιάστε την πιο σημαντική πληροφορία στην αρχή του Video.
Οι χρήστες , πιθανότατα θα ‘’σκανάρουν’’ το περιεχόμενο σας. Για αυτό τον λόγο , τοποθετήστε τις πιο σημαντικές πληροφορίες στο ξεκίνημα του Video. Για παράδειγμα, σε μια παρουσίαση προϊόντος, ξεκινήστε με το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται μέθοδος ανεστραμμένης πυραμίδας. Έτσι, προσδίδετε όφελος στους χρήστες και κατά συνέπεια μεγαλύτερα ποσοστά μετατροπής.

6. Εφαρμόστε τον κανόνα των 8 δευτερολέπτων
Σε ένα περιβάλλον γεμάτο cluttered περιεχόμενο είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να κλίκαρουν εκτός του video σας μετά τα 8 πρώτα δευτερόλεπτα εάν η προσοχή τους αποσπαστεί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ο μέσος όρος attention span είναι 8,5 δευτερόλεπτα, (που είναι ένα δευτερόλεπτο μικρότερη από την απόσπαση προσοχής ενός χρυσόψαρου!) Αυτό το γεγονός δεν αποτελεί απαραίτητα αρνητικό στοιχείο, αντιθέτως μπορείτε να χρησιμοποιήστε αυτόν τον κανόνα προς όφελος σας .Ένα σαφές , στοχευμένο και σύντομο video με που παρουσιάζει τι εκπροσωπεί το brand και το μήνυμα σας όχι μόνο αυξάνει τις μετατροπές σας αλλά και την καταναλωτική πιστότητα.

7. Παρουσιάστε κάτι καινούργιο
Τα Video λειτουργούν καλύτερα στο κοινό όταν παρουσιάζουν ένα καινούριο concept.Τις περισσότερες φορές χρειάζεται μεγάλη έμπνευση για να δημιουργήσετε νέες και καινοτόμες ιδέες. Αν γνωρίζετε καλά το κοινό σας, θα ξέρετε τι τους αρέσει και με τι περιεχόμενο αλληλεπιδρούν. Επιπλέον, ένα competitive analysis θα σας προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το τι υπάρχει στην αγορά. Έτσι, μπορείτε να γνωρίζετε τι είναι ήδη διαθέσιμο και να καινοτομήσετε σε κάτι καινούργιο.

 

Δημοσιεύτηκε στο : https://www.suit.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε καλέστε 210 46 17 999 ή στείλτε μας email στο info@serviced-office.gr