• Αρχική
  • Νέα
  • Το email marketing και πως θα βοηθήσει την επιχείρηση σας

Το email marketing και πως θα βοηθήσει την επιχείρηση σας

Το email marketing εξυπηρετεί την άμεση επικοινωνία μιας εταιρείας με τους ήδη υπάρχοντες αλλά και τους εν δυνάμει πελάτες της. Συνήθως αποστέλλεται ομαδικά και ο σκοπός του είναι είτε για ενημέρωση των πελατών για τις προσφορές, είτε για πωλήσεις προϊόντων, είτε για προσέλκυση νέων πελατών.

Δημιουργία λίστας
Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε την καμπάνια του email marketing είναι η εξασφάλιση μιας λίστας ανθρώπων στους οποίους θα στείλουμε τα email. Πώς όμως θα δημιουργηθεί αυτή η λίστα; Ο πιο απλός τρόπος είναι να δημιουργήσετε μια φόρμα newsletter στον ιστότοπό σας και προτρέψτε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να εγγραφούν προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα για τα νέα και τις προσφορές σας. Επιπλέον θα μπορούσατε να δώσετε μια μικρή έκπτωση σε συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχετε ως επιβράβευση στους πρώτους εγγεγραμμένους σας. Ένας ακόμη τρόπος να προτρέψετε και άλους στο να γραφτούν στο newsletter σας είναι δημιουργήσετε έναν διαγωνισμό που θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν γραφτεί στο newsletter.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του email marketing;
Η καμπάνια email marketing έχει αρκετά πλεονεκτήματα και πολλοί την προτιμούν καθώς ένα από αυτά είναι το χαμηλό κόστος σε σχέση με άλλες στρατηγικές marketing. Επιπλέον απαιτεί λίγο χρόνο για να σχεδιαστεί και είναι αρκετά αποδοτική εξαιτίας της αμεσότητας της. Είναι πολύ εύκολο να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα της μέσω των analytics, όπως ποια από τα emails που στείλατε ανοίχτηκαν και ποια όχι, αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες μετρήσεις που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον στην καλύτερη σχεδίαση της καμπάνιας.

Τέλος, για να είναι επιτυχημένη η καμπάνια email marketing θα πρέπει να στοχεύετε το κοινό σας και να μαθαίνετε τι τους ενδιαφέρει έτσι ώστε να στέλνετε σχετικά email. Επιπλέον, δεν πρέπει να στέλνετε πολλά διαδοχικά email γιατί αυτό θα κουράσει το κοινό σας και θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε. Η καμπάνια email marketing είναι μια καλή στρατηγική αρκεί να αξιοποιηθούν όλα τα δεδομένα σωστά.

Δημοσιεύτηκε στο : https://www.suit.gr

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε καλέστε 210 46 17 999 ή στείλτε μας email στο info@serviced-office.gr